I Danmark har vi rigtig mange it-virksomheder, og der er særligt kommet mange til de sidste år. Der findes så mange it-virksomheder, at det er svært at kende til dem alle. Hvis vi ser nærmere på dem, så ses det også, at disse it-virksomheder opererer indenfor flere forskellige genrer. Der findes it-virksomheder, der arbejder med udvikling af hjemmesider, og der findes virksomheder, der arbejder med forskellige former for it-optimering. Der findes også virksomheder, der arbejder med databaser, mens en stor del af de it-virksomheder, der findes, har med programmering at gøre. Det er ikke sikkert, du kender til programmering, og hvis du ikke gør, så kan vi fortælle dig, at programmering handler om alle former for it-udvikling. Der kan udvikles både programmer og systemer, og der sidder så godt som en programmør bagved alle former for udvikling inden for it.

Der findes også it-virksomheder, der har med data management at gøre, ligesom business intelligence også er større end nogensinde før. Der findes også mange it-rådgivningsvirksomheder, og her handler det om, at der kan rådgives indenfor alt, der har med it at gøre. Det kan nok siges, at it efterhånden er den branche, hvor der i Danmark, og i verden, genereres flest penge. Derfor er det også en branche, der interesserer mange mennesker. Med it kan vi både optimere og automatisere, men vi kan også meget mere end det, og det er noget af det, vi skal se nærmere på. Når vi kigger på telefoni, så har det jo faktisk også med it at gøre, selvom det naturligvis er mere indirekte.

Hvis vi ser nærmere på nogle af de it-virksomheder, der er i Danmark, så er det blandt andet værd at se nærmere på Systematic, mens Inspari også er værd at nævne. Disse it-virksomheder opererer inden for forskellige områder, men de er begge succesfulde. Vi har også mange andre it-virksomheder, og hvis du kigger nærmere på Google, så vil du kunne se, hvor stort udvalget er. Der er faktisk uendelige muligheder i Danmark, og hvis du har brug for it-rådgivning eller hjælp til at udvikle noget til din virksomhed, så anbefaler vi, at du kigger blandt de it-virksomheder, der er, og herigennem henter den hjælp, du har brug for. Det kan også være, du selv ønsker at starte en it-virksomhed, og det har du jo rig mulighed for. Om du er alene eller ej, gør ikke så meget, men du skal selvfølgelig have et stort mod og muligheder for at investere, for at det kan lade sig gøre.

Hvis vi kigger på udlandet, er der også mange store it-virksomheder, og det kan være spændende at kigge på blandt andet Skype, som jo har været på markedet i rigtig mange år. Skype har stor succes, og vi kan alle lære noget af en sådan virksomhed. Der findes også mange andre it-virksomheder. Google kan særligt være værd at nævne, for det er en virksomhed, der virkelig har sat sig på dagsordenen. Hvis vi kigger på virksomheder som Dell og Jubii, så er de også begge meget spændende, og selvom de opererer inden for forskellige områder, så har de alligevel noget tilfælles, og det er noget af det, der er værd at se nærmere på.

Det er ikke tilfældigt, at it spiller så stor en rolle, og vi kan med sikkerhed sige, at det er noget, der vil fortsætte med at være på denne måde mange år fremover. Måske endda resten af vores liv.